xc

Download lagu orang kita wings.Please wait while your request is being verified…

Looking for:

Download lagu orang kita wings

Click here to Download

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dewi M. X 2- Fly Away ft E’one M. X 3- Hantu M. X 4- Mula Dari Dulu ft. X 5- Lagu Kameq M. Cat Farish M. X 7- Mama ft. X 8- Mari Bertindak ft. Fabolous Catz M. X 9- Kurang Kaseh Sayang Ft. Nas M. X Makaseh M. Untuk makluman korang apa yang korang muaturun ini adalah link URL nya sahaja dulu, bila sudah muaturun barulah ‘coyp n paste’ link URL yang telah diberi ke browser anda..

TQ jangan tak tau pulak Wings – Pengabdian Ku Kekasih – lirik sumbangan::cipan angkasa – Mentari mula terbenam, Langkahku bermula Ke ufuk jingga Berjalan di tengah malam Mencari cahaya, entah di mana Haruskah aku tunggu Halilintar datang menyambar Ataupun ku teruskan Mencari sinarnya rembulan Dengan keyakinan penuh di dada Aku redah belukar, lurah dan rimba Akhirnya bertemu laluan Kekasih… Kekasihku, kian lama tak berjumpa 2X Hanya pada nama Ku sandarkan cinta Kekasihku, terjalin cinta dan kalimah 2X Segala isi bumi, restui pengabdian ku Kekasih… Biarkan ku terlena Di dalam dakapan rembulan Dengan satu ribu satu impian Aku redah belukar, lurah dan rimba Akhirnya bertemu laluan Bertapaklah rinduku Ke satu jalan Kekasihku, kian lama tak berjumpa 2X Hanya pada nama Ku sandarkan cinta Kekasihku, terjalin cinta dan kalimah 2X Segala isi bumi, restui pengabdian ku Kekasih… Kekasihku, terjalin cinta dan Oh kalimah….

URL sumbangan kekawan kita Muaturun, klik jerr tajuk lagu.. Telah ada di Blog pada 19 May – Cuti sekolah dah nak dekat, jadi sibuklah orang nak adakan kenduri kawin jadi Kerepek pun bagi lerr lagu orang kawin Kepada yang nak kawin selamat pengantin baru dan kepada yang dah lama kawin jaga rumah tangga bebaik..

Nah ambik selambak lagu kawin Ismail – inang pengantin R. Ismail – di renjis-renjis R. Ismail – gunung payung R. Ismail – pengantin bersanding R. Lagu daripada album terbaru Jac “Inilah Jac”, keseluruhan album ok boleh beli dan pasti puas hati Muaturun, klik jerr tajuk lagu..

Jaclyn Victor – Cinta Tiada Akhirnya.

 
 

Download lagu orang kita wings.Orang Kita

 

X 9- Kurang Kaseh Sayang Ft. Nas M. X Makaseh M. Untuk makluman korang apa yang korang muaturun ini adalah link URL nya sahaja dulu, bila sudah muaturun barulah ‘coyp n paste’ link URL yang telah diberi ke browser anda.. TQ jangan tak tau pulak Wings – Pengabdian Ku Kekasih – lirik sumbangan::cipan angkasa – Mentari mula terbenam, Langkahku bermula Ke ufuk jingga Berjalan di tengah malam Mencari cahaya, entah di mana Haruskah aku tunggu Halilintar datang menyambar Ataupun ku teruskan Mencari sinarnya rembulan Dengan keyakinan penuh di dada Aku redah belukar, lurah dan rimba Akhirnya bertemu laluan Kekasih… Kekasihku, kian lama tak berjumpa 2X Hanya pada nama Ku sandarkan cinta Kekasihku, terjalin cinta dan kalimah 2X Segala isi bumi, restui pengabdian ku Kekasih… Biarkan ku terlena Di dalam dakapan rembulan Dengan satu ribu satu impian Aku redah belukar, lurah dan rimba Akhirnya bertemu laluan Bertapaklah rinduku Ke satu jalan Kekasihku, kian lama tak berjumpa 2X Hanya pada nama Ku sandarkan cinta Kekasihku, terjalin cinta dan kalimah 2X Segala isi bumi, restui pengabdian ku Kekasih… Kekasihku, terjalin cinta dan Oh kalimah….

URL sumbangan kekawan kita Muaturun, klik jerr tajuk lagu.. Telah ada di Blog pada 19 May – Cuti sekolah dah nak dekat, jadi sibuklah orang nak adakan kenduri kawin jadi Kerepek pun bagi lerr lagu orang kawin Kepada yang nak kawin selamat pengantin baru dan kepada yang dah lama kawin jaga rumah tangga bebaik..

Nah ambik selambak lagu kawin Ismail – inang pengantin R. Ismail – di renjis-renjis R. Ismail – gunung payung R. Seorang pemain gitar utama berbangsa cina yang fasih berbahasa melayu dan berjiwa rock melayu namun beliau tidak kekal lama serta tidak sempat mengeluarkan album seterusnya bersama Wings.

Tempat Tham di ambil alih oleh Joe, seorang pemain gitar utama tangan kiri yang berusia belasan tahun yang juga merupakan bekas dan anggota asal pemain gitar utama kumpulan Scandals.

Kehadiran Joe menambahkan lagi kemantapan Wings kerana beliau sungguh berbakat, kreatif dan mempunyai kemahiran yang tinggi dalam permainan gitar utama. Joe membuktikan bakatnya yang sedia ada di dalam dirinya sebagai pemain gitar utama menerusi album kedua Wings berjudul Hukum Karma yang dikeluarkan pada tahun Konsert Wings yang menyerlah di tapak-tapak fun fair dan expo menjadikan kumpulan ini semakin meningkat popularitinya.

Pengurus Wings adalah Bob Lokman dari tahun hingga Buat pertama kali Wings telah menerima lakonan sebagai penampialn khas dalm filem Mat Som. Kemudian ia di ambil alih pula oleh Ali Bakar sebagai pengurus Wings. Wings berjaya mencipta populariti sebaris dengan kumpulan-kumpulan rock popular di Malaysia seperti Search dan Lefthanded.

Album Teori Domino muncul pada tahun Lagu Sejati sekaligus membawa Wings menjadi kumpulan rock paling popular. Dalam daripada itu juga Wings tidak ketinggalan untuk menghasilkan klip video lagu Alam Barzakh yang turut menjadi popular. Sejak album teori domino dikeluarkan, Wings tidak lagi layak untuk mengadakan konsert di tapak-tapak fun fair sebaliknya konsert mereka yang semakin bertaring dan berbisa, ia harus diadakan di tempat lebih besar. Dalam ketika itu Wings secara tiba-tiba di landa dugaan apabila Black mengambil keputusan untuk keluar dari Wings kerana difahamkan Black tidak berpuas hati beberapa pengurusan Wings.

Berita pengunduran Black gagal diketahui lebih lanjut oleh pihak wartawan. Sesudah itu Wings mengambil bahagian dalam pertandingan Anugerah Juara lagu ke Lagu Sejati berjaya memenangi kategori persembahan terbaik dan tempat ketiga kategori juara lagu dalam anugerah pertandingan tersebut. Tahun seterusnya, album Jerangkung Dalam Almari dipasarkan.

Nama Jojet sekaligus semakin naik secara impak dan serasi bersama Wings. Nasir telah menulis bahawa Wings adalah kumpulan rock nombor satu paling popular ditanahair dan artis berkumpulan yang paling sukar untuk ditandingi oleh mana-mana artis berkumpulan tanahair temasuk Search , tetapi Search menepis dakwaan M. Nasir itu kerana Search masih popular di Malaysia, Singapura dan Indonesia.

Search tetap memberi persaingan sengit untuk menentukan kedudukannya sebagai kumpulan rock nombor satu tanahair. Di tambah lagi Wings menguasai pentas dan jualan tiket konsert di serata tanahair berbanding kumpulan-kumpulan rock yang lain termasuk Search.

Pada tahun Wings yang belum pernah menerbitkan album kompilasi, muncul dengan album kompilasi pertama berjudul Terunggul selepas muncul empat album studio. Lebih menarik dalam tahun yang sama juga, Wings telah muncul album kompilasi kedua berjudul Best Of Wings yang mengandungi sebuah lagu bonus bertajuk Hutan Simpan.

Selain lagu bonus tersebut, keistimewaan di dalam album kompilasi kedua ini, Wings telah memain dan merakamkan semula beberapa buah lagu dengan suara Awie yang terkini seperti Inspirasi Taming Sari , Intanku kesepian , Belenggu Irama , Hikayat Penuh Ranjau , Taman Rashidah Utama dan Misteri Mimpi Syakila.

Lagu-lagu kompilasi tersebut ternyata lebih impak kelainannya berbanding dari album studio sebelum ini iaitu Belenggu Irama dan Hukum Karma.

Isu rambut panjang membuatkan Wings di landa dugaan apabila lagu-lagu mereka di gam di corong-corong radio dan televisyen oleh Menteri Penerangan Malaysia. Isu tersebut telah menjadi berita panas dan sensasi dalam hiburan tanahair antara Search dan Wings sehingga Dato Mohamed Rahmat yang menyandang jawatan Menteri Penerangan Malaysia telah dapat menyelesaikan isu itu.

Sebaik sahaja isu rambut panjang selesai, Search dan Wings telah mendapat kata sepakat untuk mengeluarkan album berjudul Double Trouble pada tahun Album tersebut sememangnya telah dijangka meletup dipasaran serta menerima anugerah double platinum.

Tahun yang sama selain Wings telah digelarkan sebagai kumpulan rock paling popular tanahair, Wings termasuk pengurusnya Ali Bakar buat kali pertama telah menerima tawaran berlakon di layar perak di bawah arahan Yusof Haslam iaitu filem bertajuk Pemburu Bayang yang mengandungi lagu Rantai dan Sejati. Filem tersebut ditayangkan di pawagam pada tahun hadapannya Sambutan terhadap filem Pemburu Bayang sangat membanggakan.

Wings semakin sibuk dan berkerja keras di dalam dunia seni, seterusnya mereka memasarkan album kelima berjudul Bazooka Penaka pada tahun yang tidak sampai seminggu berada dipasaran telah berjaya mencecah jualan sehingga , unit. Album kelima tersebut merupakan album pertama Wings yang merakamkan beberapa buah lagu di Melbourne Australia.

Lagu Bernafas Dalam Lumpur menjadi lagu popular yang mendapat perhatian ramai. Wings sekali lagi memenangi anugerah platinum dan kategori rakaman album terbaik dalam Anugerah Industri Muzik AIM diatas kejayaan album Bazooka Penaka. Dari satu persatu album demi album Wings dikeluarkan, kesemua album mereka sering kali mendapat sambutan yang sangat hebat dan berjaya memenangi Anugerah Platinum termasuk album Double Trouble Bersama Search.

Tidak lama kemudian setelah album Bazooka Penaka dipasarkan, Wings sekali lagi telah menjadi rebutan penerbit filem dan dihulurkan sekali lagi peluang untuk berlakon di layar perak tetapi kali ini Awie dan Wings telah ditawarkan berlakon didalam filem yang berlainan kerana ia memandangkan Awie dan Joe memang sesuai memegang watak sebagai hero.

Terdapat sedikit kekecewaan dikalangan peminat-peminat kerana Awie dan Wings tidak disatukan didalam sebuah filem untuk kali ini. Osman yang terbang jauh ke Paris Perancis untuk penggambaran filem itu temasuk lagu sensasi Bernafas Dalam Lumpur turut dimuatkan ke dalam filem tersebut. Kedua-dua filem tersebut ditayangkan pada tahun yang serentak Sejarah pertukaran pertama penyanyi utama kumpulan Wings berlaku pada tahun , penarikan diri Awie dari Wings setelah berjaya meraih popularitinya dikemuncak adalah berita paling menggemparkan buat peminat rock tanahair serta menarik perhatian di dada-dada akhbar hiburan tanahair.

Namun ramai peminat masih belum percaya dengan berita penarikan diri Awie dari Wings kerana ia hanya baharu beberapa tahun sahaja Wings telah di gelar sebagai kumpulan rock paling popular tanahair.

Awie yang sudah cukup sebati dalam kumpulan Wings dan merupakan satu imej kumpulan muzik rock ini, secara tiba-tiba dikhabarkan mahu meninggalkan Wings di kala populariti yang memuncak berikutan kejayaan album Belenggu Irama, Hukum Karma , Teori Domino , Jerangkung Dalam Almari , Double Trouble Bersama Search dan Bazooka Penaka. Akhirnya, berita pengunduran Awie dari Wings di umum secara sah dan ia sekaligus membuat peminat-peminat setia berasa kecewa, berputih mata dan terpaksa akur.

Sumber mendapati berita pengunduran Awie yang dikatakan tidak berpuas hati dengan Joe dan beberapa lagi individu yang terlibat dalam pengurusan Wings yang tidak mahu meninggalkan syarikat hiburan yang mereka bernaung setelah Wings telah mula aktif berlakon filem membuatkan mereka tiada lagi persefahaman menyebabkan Awie mengambil keputusan meninggalkan Wings. Hakikatnya kemelut antara Awie dan Wings memang sukar untuk ditemurah oleh mana-mana pihak wartawan hiburan untuk mengetahui lebih lanjut kepada khayalak umum khususnya untuk peminat – peminat setia Wings tentang kemelut Awie meninggalkan Wings.

Berita pengunduran Awie dari Wings adalah sejarah titik hitam dalam sepanjang karier Wings dan ia memang paling pahit untuk di telan oleh peminat-peminat setia sehingga ramai yang enggan menerima berita paling pahit itu. Album Bazooka penaka adalah album terakhir Awie bersama Wings pada tahun manakala konsert Double Trouble Search dan Wings adalah persembahan terakhir Awie dan Wings yang berlangsung di Stadium Negara Kuala Lumpur pada tahun yang sama. Di samping ketika di dalam krisis pengunduran Awie dari kumpulan itu, Wings sedang hangat menjadi rebutan penerbit layar perak di mana Awie telah menerima berlakon filem Sembilu manakala Joe bersama Wings menerima tawaran berlakon filem Putera setelah tidak lama sebelum itu Wings telah berjaya membuahkan hasil lumayan filem bertajuk Pemburu Bayang.

Berita pengunduran Awie dari Wings telah berlaku selepas penggambaran filem Sembilu dan Putera serta belum sempat kedua-dua filem tersebut ditayangkan di seluruh pawagam tanahair. Sesudah album tersebut dikeluarkan Wings ditambah satu lagi episod titik hitam didalam karier kumpulan itu di mana Jojet pula mengambil keputusan untuk mengundurkan diri sebagai pemain dram yang berwibawa serta juga sudah cukup serasi bersama Wings.

Namun Black kembali ke kepangkuan Wings sebagai pemain dram yang kebetulan memang sudah ada keserasian bersama Wings. Hampir setahun kemudian Joe selaku ketua kumpualan Wings berusaha untuk mencari pengganti Awie.

Seramai lebih 40 orang yang berminat telah hadir untuk menguji bakat sebagai penyanyi kumpulan Wings. Akhirnya Mel secara kebetulan yang sedang mencari tapak untuk menjadi artis penyanyi telah berjaya mengenepikan lebih 40 orang yang lain untuk di pilih menjadi pengganti Awie dengan mengikut citarasa Joe dengan memilih Mel untuk menjadi penyanyi utama kumpulan Wings.

Tidak lama kemudian Wings telah menghasilkan album keenam Wings yang juga turut merupakan album studio pertama tanpa kelibat Awie berjudul Orang Asing yang dikeluarkan dipasaran pada Oktober Antara lagu dari album tersebut yang menjadi siulan ramai ialah lagu Lena Di Ulit Intan. Joe sekali lagi menerima tawaran berlakon filem sebagai watak hero dalam filem bertajuk Amelia.

Bagaimanapun, jodoh Mel dengan Wings tidak kekal lama. Mel membuat keputusan untuk berundur dari Wings kerana beliau akui dirinya tidak sesuai dengan irama muzik Wings. Selepas Mel mengundurkan diri dari Wings, kumpulan itu kembali menemui parah apabila Ali Bakar di singkir sebagai pengurus Wings.

Biarpun dugaan itu melanda namun Joe menerima tawaran berlakon filem sebagai watak hero manakala Eddie dan Black sebagai pelakon undangan di dalam filem bertajuk Wings Dalam Super Star.

Wings bernasib baik kerana tempat Mel digantikan oleh Mus, bekas penyanyi utama kumpulan May yang seangkatan dengan Wings. Ura-ura yang Mus akan memasuki Wings sudah lama diperkatakan selepas Awie dan Mel menarik diri. Oleh itu selepas Mel tidak serasi bersama Wings, Mus segera menerima tawaran Wings untuk bersama tiga lagi anggota pemuzik Wings yang meneruskan misi perjuangan mereka di dalam bidang seni tanahair. Di tambah secara kebetulan pula Mus memang ada keserasian untuk menjadi penyanyi utama kumpulan Wings.

Lagu Biru Mata Hitamku menjadi lagu hit sensasi. Tahun yang sama Wings telah tampil dengan album khas berjudul Puisi Aidilfitri yang terdapat enam buah lagu terbaharu dan seterusnya pada tahun Wings telah memasarkan album kompilasi berjudul J. Tahun berikutnya nyanyian Mus semakin serasi, bertambah mantap dan bertenaga dengan muzik Wings apatahlagi muncul dengan dua album dalam tahun yang sama iaitu Double Trouble 2 Bersama Search dan album kelapan berjudul Mencari Asal Usul.

Dua album tersebut itu adalah suara yang bertenaga dan terbaik Mus sepanjang tempoh penglibatannya sebagai penyanyi Wings dan sebelumnya. Ternyata suara Mus ada keistimewaannya yang tersendiri. Ironinya, walaupun Wings sudah melalui pelbagai rintangan dan cabaran, terutama sekali apabila penyanyi utama asal mereka Awie telah menarik diri untuk bergerak secara solo yang berjaya bergelar sebagai penyanyi lelaki popular, pelakon lelaki no.

Sepanjang tempoh pengunduran Awie dari Wings ia telah banyak memberi kesan negatif dan keparahan yang teramat mendalam terhadap kumpulan ini.

Tanpa Awie, Wings hilang sebagai bintang, jatuh kedudukan sebagai kumpulan rock nombor satu tanahair temasuk persembahanya di pentas hilang taring dan bisanya. Sebaliknya ia memberi dugaan apabila persembahan Wings di pentas hanya mampu layak kembali diadakan ditapak-tapak fun fair dan expo.

Wings muncul sebagai pembuka tirai konsert bersama artis- artis lain. Ia menambahkan lagi dugaan apabila Wings pernah menarik diri di saat-saat akhir ketika telah mendapat tawaran membuat persembahan bersama artis-artis lain sehingga Wings tidak lagi diyakini oleh pihak penganjur.

Di tambah pula pencapaian Wings merosot di zaman kegawatan ekonomi yang melanda negara. Kemudian Wings lama menghilangkan diri dari publisitinya sehingga ada segelintir peminat menyangka bahawa mereka sudah berpecah.

Nama Wings hampir tenggelam di persada seni tanahair. Wings hilang populariti dan tidak lagi sepopular seperti ketika dahulu sewaktu Wings bersama Awie. Tidak kurang dikalangan peminat yang sering mengait – ngaitkan nama Awie untuk kembali bersama Wings. Tahun Wings muncul dengan album kompilasi berjudul Best Of Wings 2. Album tersebut membuat kejutan apabila meletup dipasaran di mana ia terdapat sebuah lagu baharu bertajuk Nasib Kita yang turut mengundangkan penyanyi kumpulan Heavy metal terkenal tanahair iaitu Mael Real XPDC yang juga bekas penyanyi kumpulan XPDC.

Lagu Nasib Kita yang mengandingkan dua penyanyi yang disegani iaitu Mus dan Mael telah menjadi siulan ramai peminat Rock serta Heavy metal termasuk sekaligus berjaya melonjakkan kembali nama Wings. Selepas hampir lapan tahun perpecahan antara Awie dan Wings, nama Awie pula sering di sebut-sebut oleh para peminat termasuk Bertelsmann Music Group BMG Malaysia yang dikhabarkan mahu Awie dan Wings bergabung semula untuk menjayakan album ‘Projek Khas’ walaupun masih ada hati anggota Wings yang terluka dengan Awie.

Tersebar berita publisiti yang mengejutkan di dalam sebuah majalah hiburan bahawa Awie dan Joe dikatakan bertemu buat kali pertama Semenjak Awie meninggalkan Wings di sebuah studio rakaman yang terletak di Sungai Buloh Selangor untuk rakaman sebuah lagu bertajuk Hidup Selagi Hidup gandingan Awie, Mus Wings , Moq Search dan Ziana Zain manakala Joe adalah sebagai penerbit lagu tersebut.

Namun Awie dan Wings harus bersikap terbuka sebagai artis. Di samping itu Wings telah mengeluarkan album terbaharu berjudul Mr. Barbarik pada tahun alaf baharu Album tersebut dapat mengubati luka di hati anggota-anggota Wings setelah berbagai-bagai dugaan yang melanda semenjak ketiadaan Awie.

Sebanyak tiga buah album Tidak termasuk album kompilasi dan satu album studio Double Trouble 2 bersama Search telah dihasilkan dalam tempoh pembabitan Mus bersama Wings. Belum sempat album Mr. Barbarik untuk di buat promosi dipasaran Mus telah mengumumkan berita tergempar untuk menarik diri dari Wings, sedangkan album tersebut sedang mendapat sambutan baik oleh para peminat setia. Namun Joe, Eddie dan Black terpaksa menghormati keputusan muktamad Mus walaupun mereka bertiga ada sedikit berasa terkilan dengan keputusan Mus.

Wings juga menyangkal dakwaan penarikan diri Mus dari Wings adalah kerana beliau kecewa dengan berita Awie bakal kembali bersama Wings. Setelah Mus disahkan berundur tempatnya sah bakal digantikan semula oleh penyanyi asal Wings, iaitu Awie. Ura-ura Mus bercadang ingin menubuhkan kumpulan terbaharu beliau. Namun cadangan Mus ternyata meleset kerana beliau telah membuat keputusan paling tepat untuk kembali kepangkuan kumpulan asalnya May.

Awie sah kembali menyertai Wings pada hampir penghujung tahun Setelah lapan tahun, Wings dan Awie buat pertama kali bertemu kembali ketika majlis perkahwinan M. Nasir dan Marlia Musa. Ketika gabungan itu Wings dan Awie tidak dapat menahan perasaan sebak sehingga mereka berpeluk-peluk dan menitiskan airmata khususnya antara Awie dan Eddie yang buat julung kali berjumpa dan menegur semenjak Awie meninggalkan Wings.

Dengan kesempatan pertemuan pertama itu Wings dan Awie bergabung untuk menghiburkan majlis perkahwinan tersebut dengan beberapa buah lagu. Ia menjadi kenyataan tepat oleh peminat-peminat. Dengan kata sepakat penggabungan Wings dan Awie telah menunaikan permintaan dari ramai pihak serta mengubati kerinduan peminat-peminat setia Wings.

Seterusnya mereka telah menghasilkan sebuah album ‘Projek Khas’ berjudul Naga Kramat pada tahun Lagu Ranggi Metropolis menjadi lagu sensasi utama. Gabungan semula Wings dan Awie serta penghasilan album Naga Kramat juga adalah mahu menguji sejauhmana penerimaan peminat.

Pada tahun Wings dan Awie buat julung kali mereka diberi kepercayaan penuh oleh pihak Planet Hollywood Kuala Lumpur untuk mengadakan konsert mini Sunday Night Live selama empat minggu berturut-turut ditempat bertaraf bintang itu. Ternyata ia mengejutkan, penggabungan semula antara Wings dan Awie untuk mengecapi kembali zaman kegemilangan populariti mereka seperti dahulu ia menjadi kenyataan paling tepat secara impak yang sememangnya sudah dijangka oleh ramai pihak dan para peminat.

Nama Wings serta persembahanya kembali bertaraf bintang, bertaring dan berbisa dengan impak. Tidak dinafikan juga Wings kembali bertakhta sebagai kumpulan rock nombor satu tanahair. Ini juga dibuktikan apabila setiap persembahan Wings di Planet Hollywood, sambutannya amat luar biasa menurut pihak penganjur.

Dengan penggabungan kembali Wings dan Awie ia telah mendapat sambutan hangat yang luar biasa serta memang sudah lama dinanti-nantikan oleh peminat-peminat setia yang merinduinya.

Sah tanpa Awie, Wings tidak mampu berdaya untuk terbang lebih tinggi. Wings tidak lagi layak membuat persembahan ditapak-tapak fun fair dan expo. Sejak penggabungan semula Wings dan Awie, para peminat setia enggan mahu mereka berpecah buat kali kedua. Pada tahun Wings dan Awie telah membuat keputusan paling tepat apabila mereka mendapat kata sepakat, sebulat suara dan muktamad untuk kekal bersama Wings setelah dapat dikaji dari segi sambutan hangat peminat-peminat setia serta kejayaan demi kejayaan tersendiri untuk kumpulan mereka.

Nama Wings dan Awie tidak digunakan lagi, sebaliknya mereka bersetuju untuk mengembali dan mengekalkan penggunaan nama Wings. Ini kerana Wings tidak mahu para peminat keliru tentang perbezaan nama Wings dan Awie. Konsert tersebut itu adalah konsert malam rakaman untuk album ‘secara langsung’ buat julung kali sepanjang karier Wings yang sebelum ini mereka pernah merancang untuk muncul album ‘Konsert secara langsung’ namun gagal. Wings mencipta sejarah apabila mereka berjaya memecah rekod sebagai artis paling mendapat sambutan dan paling banyak membuat persembahan ditempat bertaraf bintang Planet Hollywood Kuala Lumpur.

Inilah kelebihan Wings berbanding dengan artis-artis lain apatahlagi semenjak gabungan semula Wings dan Awie. Ini membuktikkan bagi mewujudkan sebuah kumpulan muzik, Wings tidak seharusnya hanya bergantung kepada kredibiliti penyanyi semata-mata tetapi perlu mengambil inisiatif bagi memastikan Wings terus bertahan dan kekal popularitinya sebagai sebuah kumpulan rock paling berpengaruh di Malaysia.

Maka ini, inilah sejarah, pengalaman, jatuh bangun dan sukaduka Wings sepanjang kareir dunia seni. Seperti biasa dan telah dijangka, jualan tiket sudah semestinya habis di jual dalam tempoh yang singkat sehingga ramai peminat yang hampa untuk mendapatkan tiket masuk.

Kali terakhir Search dan Wings mengadakan konsert Double Trouble adalah pada tahun di Stadium Negara Kuala Lumpur dimana ia berjaya memukau lebih 10 ribu penonton. Lebih menarik konsert itu telah berjaya memukau 18 belas ribu penonton. Awie yang pernah sekali bergelar sebagai penyanyi kumpuan Search turut tidak ketinggalan untuk menyampaikan lagu yang disukai ramai seketika dahulu Nur Nilam Sari.

Konsert besar yang berjalan lancar itu adalah fenomena yang juga jarang berlaku selain ia berjaya mengaut keuntungan diluar jangkaan dan kos perbelanjaan pentas yang menelan belanja ribu ringgit Malaysia. Perkhidmatan bas RapidKL dan Transit aliran ringan LRT juga turut disediakan oleh pihak panganjur bagi kemudahan peminat-peminat yang tidak mahu ketinggalan untuk menyaksikan konsert berskala besar itu.

Tidak lama kemudian konsert DT diadakan di Johor Bharu. Konsert tersebut dijadikan malam rakaman untuk mengeluarkan album konsert tersebut dalan bentuk cakera video digital. Wings melakar sejarah apabila muncul sebagai artis berkumpulan pertama di asia dan ketiga di dunia selepas kumpulan Scorpions dan Metallica berjaya mengadakan persembahan yang diiringi oleh muzik orkestra.

Wings di beri pengiktirafan oleh pihak Istana Budaya IB untuk menggunakan ruang pentas panggung sari IB yang berprestij itu bagi membuat persembahan. Wings memulakan langkah ke IB, dengan mengadakan konsert di sana IB , sebagai tanda penghargaan setelah 26 tahun dalam arena seni.

Seramai 43 pemuzik diiringi 16 penyanyi koir menjadikan sebuah konsert yang di nanti ramai [3]. Konsert ini juga menampilkan S uperfriends yang sama-sama memeriahkan konsert ini seperti Ramli Sarip , M.

 

Download Lagu Wings Orang Kita Hq MP3 & Video MP4 Gratis.Lirik Lagu Orang Kita Wings

 

Cat Farish M. X 7- Mama ft. X 8- Mari Bertindak ft. Fabolous Catz M. X 9- Kurang Kaseh Sayang Ft. Nas M. X Makaseh M. Untuk makluman korang apa yang korang muaturun ini adalah link URL nya sahaja dulu, bila sudah muaturun barulah ‘coyp n paste’ link URL yang telah diberi ke browser anda..

TQ jangan tak tau pulak Wings – Pengabdian Ku Kekasih – lirik sumbangan::cipan angkasa – Mentari mula terbenam, Langkahku bermula Ke ufuk jingga Berjalan di tengah malam Mencari cahaya, entah di mana Haruskah aku tunggu Halilintar datang menyambar Ataupun ku teruskan Mencari sinarnya rembulan Dengan keyakinan penuh di dada Aku redah belukar, lurah dan rimba Akhirnya bertemu laluan Kekasih… Kekasihku, kian lama tak berjumpa 2X Hanya pada nama Ku sandarkan cinta Kekasihku, terjalin cinta dan kalimah 2X Segala isi bumi, restui pengabdian ku Kekasih… Biarkan ku terlena Di dalam dakapan rembulan Dengan satu ribu satu impian Aku redah belukar, lurah dan rimba Akhirnya bertemu laluan Bertapaklah rinduku Ke satu jalan Kekasihku, kian lama tak berjumpa 2X Hanya pada nama Ku sandarkan cinta Kekasihku, terjalin cinta dan kalimah 2X Segala isi bumi, restui pengabdian ku Kekasih… Kekasihku, terjalin cinta dan Oh kalimah….

URL sumbangan kekawan kita Muaturun, klik jerr tajuk lagu.. Telah ada di Blog pada 19 May – Cuti sekolah dah nak dekat, jadi sibuklah orang nak adakan kenduri kawin jadi Kerepek pun bagi lerr lagu orang kawin Kepada yang nak kawin selamat pengantin baru dan kepada yang dah lama kawin jaga rumah tangga bebaik..

Osman yang terbang jauh ke Paris Perancis untuk penggambaran filem itu temasuk lagu sensasi Bernafas Dalam Lumpur turut dimuatkan ke dalam filem tersebut. Kedua-dua filem tersebut ditayangkan pada tahun yang serentak Sejarah pertukaran pertama penyanyi utama kumpulan Wings berlaku pada tahun , penarikan diri Awie dari Wings setelah berjaya meraih popularitinya dikemuncak adalah berita paling menggemparkan buat peminat rock tanahair serta menarik perhatian di dada-dada akhbar hiburan tanahair.

Namun ramai peminat masih belum percaya dengan berita penarikan diri Awie dari Wings kerana ia hanya baharu beberapa tahun sahaja Wings telah di gelar sebagai kumpulan rock paling popular tanahair. Awie yang sudah cukup sebati dalam kumpulan Wings dan merupakan satu imej kumpulan muzik rock ini, secara tiba-tiba dikhabarkan mahu meninggalkan Wings di kala populariti yang memuncak berikutan kejayaan album Belenggu Irama, Hukum Karma , Teori Domino , Jerangkung Dalam Almari , Double Trouble Bersama Search dan Bazooka Penaka.

Akhirnya, berita pengunduran Awie dari Wings di umum secara sah dan ia sekaligus membuat peminat-peminat setia berasa kecewa, berputih mata dan terpaksa akur. Sumber mendapati berita pengunduran Awie yang dikatakan tidak berpuas hati dengan Joe dan beberapa lagi individu yang terlibat dalam pengurusan Wings yang tidak mahu meninggalkan syarikat hiburan yang mereka bernaung setelah Wings telah mula aktif berlakon filem membuatkan mereka tiada lagi persefahaman menyebabkan Awie mengambil keputusan meninggalkan Wings.

Hakikatnya kemelut antara Awie dan Wings memang sukar untuk ditemurah oleh mana-mana pihak wartawan hiburan untuk mengetahui lebih lanjut kepada khayalak umum khususnya untuk peminat – peminat setia Wings tentang kemelut Awie meninggalkan Wings.

Berita pengunduran Awie dari Wings adalah sejarah titik hitam dalam sepanjang karier Wings dan ia memang paling pahit untuk di telan oleh peminat-peminat setia sehingga ramai yang enggan menerima berita paling pahit itu. Album Bazooka penaka adalah album terakhir Awie bersama Wings pada tahun manakala konsert Double Trouble Search dan Wings adalah persembahan terakhir Awie dan Wings yang berlangsung di Stadium Negara Kuala Lumpur pada tahun yang sama.

Di samping ketika di dalam krisis pengunduran Awie dari kumpulan itu, Wings sedang hangat menjadi rebutan penerbit layar perak di mana Awie telah menerima berlakon filem Sembilu manakala Joe bersama Wings menerima tawaran berlakon filem Putera setelah tidak lama sebelum itu Wings telah berjaya membuahkan hasil lumayan filem bertajuk Pemburu Bayang.

Berita pengunduran Awie dari Wings telah berlaku selepas penggambaran filem Sembilu dan Putera serta belum sempat kedua-dua filem tersebut ditayangkan di seluruh pawagam tanahair.

Sesudah album tersebut dikeluarkan Wings ditambah satu lagi episod titik hitam didalam karier kumpulan itu di mana Jojet pula mengambil keputusan untuk mengundurkan diri sebagai pemain dram yang berwibawa serta juga sudah cukup serasi bersama Wings.

Namun Black kembali ke kepangkuan Wings sebagai pemain dram yang kebetulan memang sudah ada keserasian bersama Wings. Hampir setahun kemudian Joe selaku ketua kumpualan Wings berusaha untuk mencari pengganti Awie.

Seramai lebih 40 orang yang berminat telah hadir untuk menguji bakat sebagai penyanyi kumpulan Wings. Akhirnya Mel secara kebetulan yang sedang mencari tapak untuk menjadi artis penyanyi telah berjaya mengenepikan lebih 40 orang yang lain untuk di pilih menjadi pengganti Awie dengan mengikut citarasa Joe dengan memilih Mel untuk menjadi penyanyi utama kumpulan Wings. Tidak lama kemudian Wings telah menghasilkan album keenam Wings yang juga turut merupakan album studio pertama tanpa kelibat Awie berjudul Orang Asing yang dikeluarkan dipasaran pada Oktober Antara lagu dari album tersebut yang menjadi siulan ramai ialah lagu Lena Di Ulit Intan.

Joe sekali lagi menerima tawaran berlakon filem sebagai watak hero dalam filem bertajuk Amelia. Bagaimanapun, jodoh Mel dengan Wings tidak kekal lama. Mel membuat keputusan untuk berundur dari Wings kerana beliau akui dirinya tidak sesuai dengan irama muzik Wings. Selepas Mel mengundurkan diri dari Wings, kumpulan itu kembali menemui parah apabila Ali Bakar di singkir sebagai pengurus Wings. Biarpun dugaan itu melanda namun Joe menerima tawaran berlakon filem sebagai watak hero manakala Eddie dan Black sebagai pelakon undangan di dalam filem bertajuk Wings Dalam Super Star.

Wings bernasib baik kerana tempat Mel digantikan oleh Mus, bekas penyanyi utama kumpulan May yang seangkatan dengan Wings. Ura-ura yang Mus akan memasuki Wings sudah lama diperkatakan selepas Awie dan Mel menarik diri. Oleh itu selepas Mel tidak serasi bersama Wings, Mus segera menerima tawaran Wings untuk bersama tiga lagi anggota pemuzik Wings yang meneruskan misi perjuangan mereka di dalam bidang seni tanahair.

Di tambah secara kebetulan pula Mus memang ada keserasian untuk menjadi penyanyi utama kumpulan Wings. Lagu Biru Mata Hitamku menjadi lagu hit sensasi.

Tahun yang sama Wings telah tampil dengan album khas berjudul Puisi Aidilfitri yang terdapat enam buah lagu terbaharu dan seterusnya pada tahun Wings telah memasarkan album kompilasi berjudul J. Tahun berikutnya nyanyian Mus semakin serasi, bertambah mantap dan bertenaga dengan muzik Wings apatahlagi muncul dengan dua album dalam tahun yang sama iaitu Double Trouble 2 Bersama Search dan album kelapan berjudul Mencari Asal Usul.

Dua album tersebut itu adalah suara yang bertenaga dan terbaik Mus sepanjang tempoh penglibatannya sebagai penyanyi Wings dan sebelumnya. Ternyata suara Mus ada keistimewaannya yang tersendiri. Ironinya, walaupun Wings sudah melalui pelbagai rintangan dan cabaran, terutama sekali apabila penyanyi utama asal mereka Awie telah menarik diri untuk bergerak secara solo yang berjaya bergelar sebagai penyanyi lelaki popular, pelakon lelaki no.

Sepanjang tempoh pengunduran Awie dari Wings ia telah banyak memberi kesan negatif dan keparahan yang teramat mendalam terhadap kumpulan ini.

Tanpa Awie, Wings hilang sebagai bintang, jatuh kedudukan sebagai kumpulan rock nombor satu tanahair temasuk persembahanya di pentas hilang taring dan bisanya. Sebaliknya ia memberi dugaan apabila persembahan Wings di pentas hanya mampu layak kembali diadakan ditapak-tapak fun fair dan expo. Wings muncul sebagai pembuka tirai konsert bersama artis- artis lain.

Ia menambahkan lagi dugaan apabila Wings pernah menarik diri di saat-saat akhir ketika telah mendapat tawaran membuat persembahan bersama artis-artis lain sehingga Wings tidak lagi diyakini oleh pihak penganjur. Di tambah pula pencapaian Wings merosot di zaman kegawatan ekonomi yang melanda negara.

Kemudian Wings lama menghilangkan diri dari publisitinya sehingga ada segelintir peminat menyangka bahawa mereka sudah berpecah. Nama Wings hampir tenggelam di persada seni tanahair. Wings hilang populariti dan tidak lagi sepopular seperti ketika dahulu sewaktu Wings bersama Awie.

Tidak kurang dikalangan peminat yang sering mengait – ngaitkan nama Awie untuk kembali bersama Wings. Tahun Wings muncul dengan album kompilasi berjudul Best Of Wings 2. Album tersebut membuat kejutan apabila meletup dipasaran di mana ia terdapat sebuah lagu baharu bertajuk Nasib Kita yang turut mengundangkan penyanyi kumpulan Heavy metal terkenal tanahair iaitu Mael Real XPDC yang juga bekas penyanyi kumpulan XPDC.

Lagu Nasib Kita yang mengandingkan dua penyanyi yang disegani iaitu Mus dan Mael telah menjadi siulan ramai peminat Rock serta Heavy metal termasuk sekaligus berjaya melonjakkan kembali nama Wings. Selepas hampir lapan tahun perpecahan antara Awie dan Wings, nama Awie pula sering di sebut-sebut oleh para peminat termasuk Bertelsmann Music Group BMG Malaysia yang dikhabarkan mahu Awie dan Wings bergabung semula untuk menjayakan album ‘Projek Khas’ walaupun masih ada hati anggota Wings yang terluka dengan Awie.

Tersebar berita publisiti yang mengejutkan di dalam sebuah majalah hiburan bahawa Awie dan Joe dikatakan bertemu buat kali pertama Semenjak Awie meninggalkan Wings di sebuah studio rakaman yang terletak di Sungai Buloh Selangor untuk rakaman sebuah lagu bertajuk Hidup Selagi Hidup gandingan Awie, Mus Wings , Moq Search dan Ziana Zain manakala Joe adalah sebagai penerbit lagu tersebut.

Namun Awie dan Wings harus bersikap terbuka sebagai artis. Di samping itu Wings telah mengeluarkan album terbaharu berjudul Mr. Barbarik pada tahun alaf baharu Album tersebut dapat mengubati luka di hati anggota-anggota Wings setelah berbagai-bagai dugaan yang melanda semenjak ketiadaan Awie.

Sebanyak tiga buah album Tidak termasuk album kompilasi dan satu album studio Double Trouble 2 bersama Search telah dihasilkan dalam tempoh pembabitan Mus bersama Wings.

Belum sempat album Mr. Barbarik untuk di buat promosi dipasaran Mus telah mengumumkan berita tergempar untuk menarik diri dari Wings, sedangkan album tersebut sedang mendapat sambutan baik oleh para peminat setia. Namun Joe, Eddie dan Black terpaksa menghormati keputusan muktamad Mus walaupun mereka bertiga ada sedikit berasa terkilan dengan keputusan Mus.

Wings juga menyangkal dakwaan penarikan diri Mus dari Wings adalah kerana beliau kecewa dengan berita Awie bakal kembali bersama Wings. Setelah Mus disahkan berundur tempatnya sah bakal digantikan semula oleh penyanyi asal Wings, iaitu Awie.

Ura-ura Mus bercadang ingin menubuhkan kumpulan terbaharu beliau. Namun cadangan Mus ternyata meleset kerana beliau telah membuat keputusan paling tepat untuk kembali kepangkuan kumpulan asalnya May.

Awie sah kembali menyertai Wings pada hampir penghujung tahun Setelah lapan tahun, Wings dan Awie buat pertama kali bertemu kembali ketika majlis perkahwinan M. Nasir dan Marlia Musa. Ketika gabungan itu Wings dan Awie tidak dapat menahan perasaan sebak sehingga mereka berpeluk-peluk dan menitiskan airmata khususnya antara Awie dan Eddie yang buat julung kali berjumpa dan menegur semenjak Awie meninggalkan Wings.

Dengan kesempatan pertemuan pertama itu Wings dan Awie bergabung untuk menghiburkan majlis perkahwinan tersebut dengan beberapa buah lagu. Ia menjadi kenyataan tepat oleh peminat-peminat. Dengan kata sepakat penggabungan Wings dan Awie telah menunaikan permintaan dari ramai pihak serta mengubati kerinduan peminat-peminat setia Wings. Seterusnya mereka telah menghasilkan sebuah album ‘Projek Khas’ berjudul Naga Kramat pada tahun Lagu Ranggi Metropolis menjadi lagu sensasi utama.

Gabungan semula Wings dan Awie serta penghasilan album Naga Kramat juga adalah mahu menguji sejauhmana penerimaan peminat. Pada tahun Wings dan Awie buat julung kali mereka diberi kepercayaan penuh oleh pihak Planet Hollywood Kuala Lumpur untuk mengadakan konsert mini Sunday Night Live selama empat minggu berturut-turut ditempat bertaraf bintang itu.

Ternyata ia mengejutkan, penggabungan semula antara Wings dan Awie untuk mengecapi kembali zaman kegemilangan populariti mereka seperti dahulu ia menjadi kenyataan paling tepat secara impak yang sememangnya sudah dijangka oleh ramai pihak dan para peminat. Nama Wings serta persembahanya kembali bertaraf bintang, bertaring dan berbisa dengan impak.

Tidak dinafikan juga Wings kembali bertakhta sebagai kumpulan rock nombor satu tanahair. Ini juga dibuktikan apabila setiap persembahan Wings di Planet Hollywood, sambutannya amat luar biasa menurut pihak penganjur.

Dengan penggabungan kembali Wings dan Awie ia telah mendapat sambutan hangat yang luar biasa serta memang sudah lama dinanti-nantikan oleh peminat-peminat setia yang merinduinya.

Sah tanpa Awie, Wings tidak mampu berdaya untuk terbang lebih tinggi. Wings tidak lagi layak membuat persembahan ditapak-tapak fun fair dan expo.

Sejak penggabungan semula Wings dan Awie, para peminat setia enggan mahu mereka berpecah buat kali kedua. Pada tahun Wings dan Awie telah membuat keputusan paling tepat apabila mereka mendapat kata sepakat, sebulat suara dan muktamad untuk kekal bersama Wings setelah dapat dikaji dari segi sambutan hangat peminat-peminat setia serta kejayaan demi kejayaan tersendiri untuk kumpulan mereka. Nama Wings dan Awie tidak digunakan lagi, sebaliknya mereka bersetuju untuk mengembali dan mengekalkan penggunaan nama Wings.

Ini kerana Wings tidak mahu para peminat keliru tentang perbezaan nama Wings dan Awie. Konsert tersebut itu adalah konsert malam rakaman untuk album ‘secara langsung’ buat julung kali sepanjang karier Wings yang sebelum ini mereka pernah merancang untuk muncul album ‘Konsert secara langsung’ namun gagal. Wings mencipta sejarah apabila mereka berjaya memecah rekod sebagai artis paling mendapat sambutan dan paling banyak membuat persembahan ditempat bertaraf bintang Planet Hollywood Kuala Lumpur.

Inilah kelebihan Wings berbanding dengan artis-artis lain apatahlagi semenjak gabungan semula Wings dan Awie. Ini membuktikkan bagi mewujudkan sebuah kumpulan muzik, Wings tidak seharusnya hanya bergantung kepada kredibiliti penyanyi semata-mata tetapi perlu mengambil inisiatif bagi memastikan Wings terus bertahan dan kekal popularitinya sebagai sebuah kumpulan rock paling berpengaruh di Malaysia.

Maka ini, inilah sejarah, pengalaman, jatuh bangun dan sukaduka Wings sepanjang kareir dunia seni. Seperti biasa dan telah dijangka, jualan tiket sudah semestinya habis di jual dalam tempoh yang singkat sehingga ramai peminat yang hampa untuk mendapatkan tiket masuk.

Kali terakhir Search dan Wings mengadakan konsert Double Trouble adalah pada tahun di Stadium Negara Kuala Lumpur dimana ia berjaya memukau lebih 10 ribu penonton. Lebih menarik konsert itu telah berjaya memukau 18 belas ribu penonton. Awie yang pernah sekali bergelar sebagai penyanyi kumpuan Search turut tidak ketinggalan untuk menyampaikan lagu yang disukai ramai seketika dahulu Nur Nilam Sari. Konsert besar yang berjalan lancar itu adalah fenomena yang juga jarang berlaku selain ia berjaya mengaut keuntungan diluar jangkaan dan kos perbelanjaan pentas yang menelan belanja ribu ringgit Malaysia.

Perkhidmatan bas RapidKL dan Transit aliran ringan LRT juga turut disediakan oleh pihak panganjur bagi kemudahan peminat-peminat yang tidak mahu ketinggalan untuk menyaksikan konsert berskala besar itu. Tidak lama kemudian konsert DT diadakan di Johor Bharu. Konsert tersebut dijadikan malam rakaman untuk mengeluarkan album konsert tersebut dalan bentuk cakera video digital.

Wings melakar sejarah apabila muncul sebagai artis berkumpulan pertama di asia dan ketiga di dunia selepas kumpulan Scorpions dan Metallica berjaya mengadakan persembahan yang diiringi oleh muzik orkestra. Wings di beri pengiktirafan oleh pihak Istana Budaya IB untuk menggunakan ruang pentas panggung sari IB yang berprestij itu bagi membuat persembahan.

Wings memulakan langkah ke IB, dengan mengadakan konsert di sana IB , sebagai tanda penghargaan setelah 26 tahun dalam arena seni. Seramai 43 pemuzik diiringi 16 penyanyi koir menjadikan sebuah konsert yang di nanti ramai [3].

Konsert ini juga menampilkan S uperfriends yang sama-sama memeriahkan konsert ini seperti Ramli Sarip , M. Wings sekali lagi diberi kepercayaan oleh pihak IB buat kali ke 2 untuk terbang lagi di IB. Dengan menampilkan gitaris handalan dari Indonesia, Ian Antono dari kumpulan God Bless , konsert yang bertemakan Konsert Wings Rockestra [5] yang telah diadakan pada 26 – 30 April , bagi menyambut 28 tahun penubuhan kumpulan ini [6]. Terdapat sedikit sebanyak lagu-lagu yang di bawa oleh Wings tidak sama dengan lagu-lagu sebelumnya.

Sekali lagi turut menampilkan barisan OSK manakala Joe pula menjadi pengarah muzik konsert ini. Penampilan kali ke 2 di IB itu juga adalah buat kali pertama Wings diarah untuk tampil dengan berpakaian luar biasa iaitu ‘Sut atau Tuxedo’.

Kemunculan Wings dengan berpakaian imej yang luar biasa tersebut ia mendapat pujian dan keterujaan dari ramai pihak termasuk peminat-peminat kerana ia tampak, nampak lagi lebih kemas, segak dan kacak seperti ahli korporat berpangkat.

Selepas 12 tahun lamanya Wings tidak memasarkan album, mereka bakal muncul dengan album terbaharu yang ke11 berjudul Menakluk Kosmos. Kegembiraan Wings untuk para peminat terbantut apabila Wings telah mendapat laporan bahawa terdapat empat buah lagu telah dicetak rompak sebelum album tersebut dipasarkan.

Wings ternyata berang dengan sikap individu yang tidak bertanggungjawap itu lalu mereka bertindak untuk membuat laporan polis di Ibu Pejabat Polis IPD Taman Melawati. Tambah dugaan lagi apabila pihak penerbit syarikat KRU Music gagal bertanggungjawap didalam kes tersebut sehingga Wings tidak lagi berupaya untuk menyakini dengan syarikat tersebut untuk berkerjasama lagi dimasa akan datang.

Namun segala itu Wings tetap mempromosi dan memasarkan album ke11 tersebut pada tahun Wings juga tetap berbangga setelah klip video lagu Ingatkan Dia dilaman youtube telah menjadi jutaan tontonan. Kali ke 3 Wings mengegarkan lagi IB pada 10hb – 16 Jun Kali ini Wings membawa kelainan pengiring pemuzik berbanding sebelum ini. Wings bergabung tenaga dengan kumpulan pengiring pemuzik tradisional. Persembahan di tempat berprestij itu Wings telah disandingkan dengan berpakaian penuh adat istiadat tradisi kepanglimaan melayu.

Awie juga turut tidak ketinggalan untuk mempersembahkan aksi undangan silat melayu. Wings membawa sedikit sebanyak kelainan lagu-lagunya berbanding sebelum itu.

Persembahan yang dianggap terbaik pada tahun Wings terus di beri kepercayaan berbanding dengan artis-artis lain oleh pihak IB untuk mengadakan persembahan di tempat yang berprestij itu. Tanggal 31 Oktober Wings telah mengadakan konsert berskala besar dan bersejarah yang bertemakan ‘Konsert Wings 30 Tahun’ di Stadium Merdeka Kuala Lumpur yang berjaya memukau lebih 20 ribu penonton.

Sejurus tiba kemunculan Wings penonton menjadi semakin gamat, terkejut dan teruja apabila Wings tampil mengimbau kembali dengan berpakaian imej rock 80an. Konsert ini juga adalah konsert untuk kebajikan bagi bersedia memberi sumbangan kepada mangsa – mangsa banjir akan datang. Konsert yang hebat dan bertenaga itu telah dimeriahkan sekali oleh bekas-bekas anggota Wings iaitu Mel, Mus, Sham dan Jojet. Wings telah menyampaikan sebanyak 28 buah lagu popular temasuk sebuah lagu baharu popular ‘Ingatkan Dia’.

Biarpun cuaca dalam keadaan hujan pada malam itu namun penonton langsung tidak berganjak sehingga konsert yang berjalan lancar itu selesai kira-kira jam pukul 3 pagi.

Berbagai kemudahan telah disediakan untuk peminat-peminat setia seperti menyediakan hotel penginapan dengan harga yang berpatutan dan khidmat ‘bus shuttle’ untuk tarikh konsert itu.

Sebelum tarikh konsert tersebut, Wings telah mengambil masa lebih kurang lima bulan untuk turun ke padang dengan menjelajah keseluruh tanahair untuk melancarkan promosi jualan tiket secara besar-besaran sambil diiringi dengan penyatuan beberapa kumpulan kelab motorsikal berkuasa tinggi yang diketuai oleh Awie.

Pengunduran, penyingkiran atau pertukaran anggota termasuk penyanyi didalam sesebuah artis berkumpulan memang sudah menjadi perkara lumrah. Kumpulan Wings juga turut tidak terkecuali dari masalah sebegini, seperti anggota sebelum ini iaitu Awie, Mel, Mus, Sham, Black dan Jojet pernah terbang untuk bertukar angin atau berundur dari Wings. Terkini khabar angin giliran Joe pula telah terbang mula hangat diperkatakan dibeberapa laman blog internet.

Dipenghujung tahun peminat digemparkan khabar angin berita Joe disingkir oleh Awie dari Wings. Khabar angin itu menular dibeberapa laman blog internet dengan sekelip mata dan sekaligus menjadi seribu dalam satu persoalan oleh para peminat melalui dilaman sosial.

Namun Awie enggan mengulas berita khabar angin itu dan beliau meminta kepada semua pihak agar mereka diberi ruang untuk menyelesaikan kemelut khabar angin itu. Dalam daripada itu juga Awie menafikan Joe telah disingkir dari Wings dan Awie akui bahawa Joe masih lagi bersama Wings. Ini berikutan Awie mahu menenangkan situasi para peminat yang begitu resah dengan khabar angin itu. Manakala Joe sering mengelakkan diri untuk ditemuramah oleh wartawan. Turut menjadi seribu persoalannya juga, Wings muncul tanpa Joe dalam konsert jemputan di dua tempat yang berbeza iaitu di Pulau Pinang dan Melaka.

Selagi Awie dan Joe tidak mengeluarkan sebarang jawapan sah tentang khabar angin tersebut selagi itu para peminat begitu resah dan tidak sabar-sabar untuk mengetahui jawapan sebenar berita yang sahih itu. Setelah beberapa bulan khabar angin itu tersebar luas di laman sosial, akhirnya pada awal tahun Awie mengumumkan dan menjawap kesahihan berita itu bahawa Joe sah berundur dari Wings.

Sumber mendapati ia adalah berpunca Joe atas kegagalan konsert di Kota Kinabalu Sabah yang sepatutnya berlangsung pada Disember

 
 

Download lagu orang kita wings

 
 
WebLirik Lagu Orang Kita – Wings. Orang kita ada dimana mana sahaja Di setiap lorong terus berjuang tak pernah meminta Orang kita rasa biasa kalau dihina Orang kita ketawa . WebAug 27,  · Browse By Category. Kumpulan Download Gratis. WebLirik Lagu Orang Kita – Wings. Orang kita ada dimana mana sahaja Di setiap lorong terus berjuang tak pernah meminta Orang kita rasa biasa kalau dihina Orang kita ketawa . WebWings dibentukkan lima orang anggota iaitu Awie (Penyanyi), Syam (Gitar Utama), Edrie (Gitar Utama), Eddie (Gitar Bass) dan Black (Dram). Sejarah Lagu Nasib Kita .

Leave a Reply

Your email address will not be published.